Monday, March 23, 2009

rase ini menyenangkn...

damainya..damainya perasaan ini tika melihat gambar ni
hihi..xpyh g jepun xpe =P


salam...

sudah lame rase y satu ini berteka-teki d kotak minda ku
for almost one year haha...kini baru ku tau...n shokinly
ku seronok n teramat2 bahagia bila ku tau psl nie
entah tetiba ku rase terlepas satu burden y ku bawa
[alamak burden cm heavy jek]
[erm xdop word lain y dtg ke kotak minda ku]
n ku terus gelak n hepi beyond words n terasa melayang2
n me myself never expect to feel this way..tankiu Allah
dulu terimagine myb terasa sedikit sedih kot..tp alhmdllh rase
sedih itu tak muncul n xpenah muncul d kotak minda ku..
hope never la hihi,hope rase y mendamai kn ini last forever..

i dont like to feel 'hangin' n to be left with uncertainty
who likes to feel that way n be in that situation
i like sumthin y tangible n definite...
now its definite n certain..yup i like the truth..

kate org perjalanan idup tanpa cabaran
seperti minum air teh xde gula...mane bess cm tuee..
kerana setiap cabaran dn ujian y Allah turun kn
walau dlm apa jua bentuk dtg menduga bagai badai or ribut
bersebab..satu je sebab die..supaya kita lebih dekat n xlalai dgnNYA
supaya kite xterdeviate jauh n jd insan y lebih baik insyAllah..
lagi kita d uji lagi kita rase bergantung n menharap padaNya
[bg y dpt baca underlyin Ujian tu]
[bg y tidak anda akn kecundng lebih jauh nauzubillah]
kerana setiap Ujian y dtg xkn sia2 sbb Allah akan bg sumthin
in return,igt tue..Allah xkn uji sume org n bukan sume org
y Allah nk kasik sumthin..at the end of every ujian Allah akan bg
reward insyAllah..ujian dtg dgn kebahagian y bakal menyusul..

kdg2 n mmg btol ujian buat kite lagi dekat dgn Allah, bila kita nk sumthin mesti kite berbaik2 dgn ory y kita minta tp bila dpt erm erm.. sbb tu kdg2 Allah tunda or xtunai kn hajat kita supaya kite sentiasa berasa in need of HIM n will be closed to HIM... slalu org nangis mengadu pada Allah.. jarang skali org menangis kegembiraan n bercerita kpd Allah erm erm erm..

bak dtg ny Hujan..org ckp hujan tu menyusahkn..xbleh nk gerak kena guna payung,nnt demam etc etc..leceh la..asik2 ujan.. tp hakikatny hujan dtg dgn seribu Rahmat n Keberkatan y kita terlepas pandang.. spt kita rase ujan itu sumthin y sedih n menyusahkn.. so jd la ujan tu menyedihkn n menyusah kn huhu.. bg y mengetahui n Redha.. die munkin bernasib baik tuk melihat pelangi.. itula reward dr Allah sbnry.. kdg2 sabar itu pentin.. Allah nk uji sejauh mana
kesabaran n usaha kite erm..erm..erm..

begitu juga ujian..kita view cm hujan meleceh kn memenat kn..
sampai kite terlepas pandang Rahmat y datang skali dgn kelecehan itu

Allah turun kn Ujian berserta dgn Rahmat..sumthin happen for a reason n i accept the reason.. insyAllah.. insyAllah.. i like this feelin.. really like this feelin tankiu Allah..

entry lama y xterperasan ddk dlm draft..time ku tetiba terkena renjatan kilat time ddk umah akak ku kt jb hihi..nsb baik momiji okie2 aje..lps kena tue ku terkejut for a few seconds n gelak jek lps tue..dlm ati ooo ini raseny kena eletric shock =P ..tgk laptop ku ok alhmdllh..tu je y bermain d kotak minda ku hihi...lps tu tobat doh xmo buka laptop time kilat n guruh hoho...time ujan xpe hihi..

5 comments:

  1. Ya Allah Jangan lah uji kami dengan ujian yang tak sanggup kami terima...

    ReplyDelete
  2. ameen... biar la sume ujian y mmpu kita tanggung so that kita will Redha at the end hihi..

    ReplyDelete